Obrok salata sa sardinom
Sastojci:
Vreme pripreme: 15 min
- 2 limenke Stari Beograd sardina u biljnom ulju
- 2 kuvana jaja
- 80 crnog luka
- 200 g cherry paradajza
- 100 gr iceberg salate
- 50 gr zelenih maslina
- 1 konzerva ljubičastog pasulja
- 100 gr kukuruza
- 2 šargarepe
- 1 kašika soka limuna
- 25 ml jabukovog sirćeta
- 25 ml maslinovog ulja
- Par zrna krupnog bibera
- So
Ovaj recept sadrži proizvod:
Stari Beograd sardina u biljnom ulju
Priprema:
U odgovarajućoj posudi, pomešajte luk isečen na kolutove, izrendanu šargarepu, paradjz, salatu masline, pasulj i prethodno prokuvan i prohlađen kukuruz.
Kada sve sastojke pomešate, odozdo sipajte oceđene sardine, posloite i prelijte dresingom načinjenim od soka limuna, jabukovog sirćeta i maslinovog ulja. Salatu lagano izmešajte. Odozdo poređajte kuvana jaja i po ukusu, dodajte par zrna bibera.
