Musaka sa tunjevinom
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 200 g tunjevine Stari Beograd
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 100 ml LugliO ekstradevičanskog maslinovog ulja
- peršunov list, sitno iseckan
- kašičica suvog začina
- kašika crvene mlevene paprike
- biber i so po ukusu
- 100g posnog majoneza
- 2 kašike brašna
Ovaj recept sadrži proizvod:
Tuna Stari Beograd
Priprema:
Crni luk i papriku iseckati i propržiti na ulju. Skloniti sa ringle i dodati začine i tunjevinu. Krompir iseći na kolutove, posoliti i ređati u podmazanu posudu. Preko toga sipati pripremljen fil sa tunjevinom, pa poređati drugi sloj krompira. Sipati vode da prekrije krompir, poklopiti. Peći na temperaturi od 230-240 stepeni 30 minuta. Pomešati majonez, brašno i 100 mililitara vode sa iseckanim peršunom i belim lukom.
Preliti preko pečene musake i vratiti u rernu da se zapeče.
Prijatno!
SPECIJALITETI U 2 ČINA NA 1000 NAČINA
Specijaliteti koji se vole očima, opisuju biranim rečima, a nastaju u samo 2 čina.
1. čin - Odaberi i otvori
2. čin - Obogati i začini
Pronađi svoj, dok te inspirišu naši načini!
Gurmanski zalogaji
Ništa vas ne raduje kao kvalitetno pripremljen obrok, sa pregršt namirnica punog ukusa?
Brzi zalogaji
Trka, frka, panika! Sve je jasno, ali vaš stomak ne mora da trpi. Pripremite jela lako i pritom razmazite svoja nepca.
Posni zalogaji
Postite?
To ne znači da treba da se odreknete slasnih i ukusnih obroka.